kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» bacağa bıçak sokmak
Ağız içindeki  beyaz yara kanser belirtisi mi? EmptyÇarş. Ara. 16, 2015 1:05 pm tarafından zxzx

» demire tekme
Ağız içindeki  beyaz yara kanser belirtisi mi? EmptyC.tesi Ocak 31, 2015 2:50 pm tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Ağız içindeki  beyaz yara kanser belirtisi mi? EmptyCuma Eyl. 26, 2014 10:14 am tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Ağız içindeki  beyaz yara kanser belirtisi mi? EmptyÇarş. Eyl. 24, 2014 12:27 pm tarafından zxzx

» Motosiklette ters direksiyon
Ağız içindeki  beyaz yara kanser belirtisi mi? EmptyPtsi Mart 17, 2014 3:39 pm tarafından zxzx

» ŞUNA BİR BAKIN
Ağız içindeki  beyaz yara kanser belirtisi mi? EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 7:03 pm tarafından Admin

» kader
Ağız içindeki  beyaz yara kanser belirtisi mi? EmptyPerş. Haz. 10, 2010 3:53 pm tarafından zxzx

» Altin ve inci karisimi takilar el yapimi...
Ağız içindeki  beyaz yara kanser belirtisi mi? EmptyPtsi Nis. 12, 2010 3:10 pm tarafından Nurdan

» Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım Soruları - 4.Sınıf Fen ve Teknoloji
Ağız içindeki  beyaz yara kanser belirtisi mi? EmptySalı Nis. 06, 2010 9:09 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 SSS
 Arama

Ağız içindeki beyaz yara kanser belirtisi mi?

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

Ağız içindeki  beyaz yara kanser belirtisi mi? Empty
MesajKonu: Ağız içindeki beyaz yara kanser belirtisi mi?   Ağız içindeki  beyaz yara kanser belirtisi mi? EmptyC.tesi Kas. 21, 2009 11:53 pm

54 yaşındayım.30 yıldır sigara içiyorum. Ağzımda, yanakların iç kısmında beyaz bir yara çıktı. Doktora gitmekten korkuyorum. Acaba kanser belirtisi olabilir mi? N.P.

CEVAP:
Prof.Dr. Erkan TOPUZ Ağız Kanseri ağzın içinde herhangi bir yerden gelişebilir. Dudaklarda dilde, dış eterinde, yanakların İç kısmında ve ağız tabanı ve damakta ortaya çıkabilir.

Baş-boyun kanserleri olarak adlandırılan gruba girer. Ağız kanseri de genellikle baş-boyun kanserleri gibi tedavi edilir Belirtileri şu şekilde sıralayabiliriz.

Ağız içindeki  beyaz yara kanser belirtisi mi? Agizkanseriek3Geçmeyen yara,
■ Ağız derisinde şişlik ya da kalınlaşma,
■ Beyaz ya da kırmızı renkli leke,
■ Diş kaybı,
■ Protezin tam yerleşmemesi,
■ Dil ağrısı,
■ Çenede ağrı ya da tutukluk,
■ Çiğnemede güçlük,
■ Yutmada güçlük,
■ Boğaz ağrısı,
■ Boğaza bir şey kaçmış hissi.

Bu belirtileri 2 haftadan uzun süreli yaşıyorsanız mutlaka doktorunuza başvurun. Doktorunuz benzer şikayetlere yol açabilecek hastalıkları örneğin enfeksiyonu araştıracaktır.

Ağız kanseri riskini artıran faktörler şunlar:

■ Sigara, puro, pipo içmek ya da tütün çiğnemek,
■ Aşırı miktarda alkol tüketmek,
■ Dudakların güneşin zararlı ışınlarına maruz kalması,
■ Cinsel yolla bulaşan HPV virüsü,
■ Daha önce baş boyun bölgesine radyasyon tedavisi.
Teşhis yöntemlerine gelince... Diş hekimi ya da doktor önce dil ve ağız içindeki anormallikleri inceler. Eğer şüpheli bir alan tespit ederse örnek bir parça (biyopsi) alır. Biyopsi sonucuna göre, daha ileri tetkiklere ihtiyaç duyulabilir. Ağız kanseri tedavisi, kanserin yerine, evresine, hastanın genel sağlığına göre değişir. Ameliyat, kemoterapi, radyoterapi gibi tedavilerden biri ya da hepsi kullanılabilir.

https://hepsigrupu.yetkinforum.com

Ağız içindeki beyaz yara kanser belirtisi mi?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Doğal antibiyotik: BEYAZ DUT
» Bileğimdeki kitle kanser çıktı. Tedavi önerileriniz nelerdir?