kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...


 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» bacağa bıçak sokmak
Vişne Reçeli EmptyÇarş. Ara. 16, 2015 1:05 pm tarafından zxzx

» demire tekme
Vişne Reçeli EmptyC.tesi Ocak 31, 2015 2:50 pm tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Vişne Reçeli EmptyCuma Eyl. 26, 2014 10:14 am tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Vişne Reçeli EmptyÇarş. Eyl. 24, 2014 12:27 pm tarafından zxzx

» Motosiklette ters direksiyon
Vişne Reçeli EmptyPtsi Mart 17, 2014 3:39 pm tarafından zxzx

» ŞUNA BİR BAKIN
Vişne Reçeli EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 7:03 pm tarafından Admin

» kader
Vişne Reçeli EmptyPerş. Haz. 10, 2010 3:53 pm tarafından zxzx

» Altin ve inci karisimi takilar el yapimi...
Vişne Reçeli EmptyPtsi Nis. 12, 2010 3:10 pm tarafından Nurdan

» Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım Soruları - 4.Sınıf Fen ve Teknoloji
Vişne Reçeli EmptySalı Nis. 06, 2010 9:09 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama

 

 Vişne Reçeli

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Nurdan
Co Admin
Co Admin
Nurdan


Akrep Mesaj Sayısı : 264
Kayıt tarihi : 31/10/09
Yaş : 45
Nerden : Almanya

Vişne Reçeli Empty
MesajKonu: Vişne Reçeli   Vişne Reçeli EmptyCuma Kas. 20, 2009 10:27 pm


Vişne Reçeli Vi%3F%3Fnere%3F%3FeliMalzemeler:

- 1 kg vişne
- 1 kg'dan birazcık fazla toz şeker
- 1/2 limonun suyu

Yapılışı:

1. Vişneleri yıkayıp temizleyin, çekirdeklerini çıkartın ve kaynatacağınız tencereye alın.

2. Tencereyi bu şekilde ateşe koyun, kaynamaya başladıktan 10 dk sonra şekeri ekleyin.

3. Tekrar kaynamaya başladıktan sonra 20 dk kısık ateşte pişirin.4. Ateşten almadan 1-2 dk önce yarım limon suyu ekleyin.

5.
Reçelinizin kıvam alması için yayvan bir tepsiye boşaltıp üzerini cam
bir levha (yoksa tülbent de olur) ile örterek 1 gün güneşte bekletin.
Bekletirken 3-4 saatte bir karıştırın. Güneşte bekletme imkanınız yoksa
reçelinizi daha uzun süre kaynatıp damla testi* ile kıvam almasını
sağlayabilirsiniz.

* Damla testi: Porselen bir tabağın
kıyısına reçelden 1 damla damlatın. Tabağı hafif çevirin, hemen
akıyorsa bir süre daha kaynaması gerekiyor demektir.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kadin-7-24.yetkinforum.com/
 
Vişne Reçeli
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Gül Reçeli
» Karadut reçeli
» Mandalina reçeli
» Limon ve Elma Reçeli

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi... :: M U T F A G I M I Z :: Receller,Marmelatlar,Tursular,Kis Hazirliklarimiz...-
Buraya geçin: