kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...


 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» bacağa bıçak sokmak
Yemek Süsleme Sanatı EmptyÇarş. Ara. 16, 2015 1:05 pm tarafından zxzx

» demire tekme
Yemek Süsleme Sanatı EmptyC.tesi Ocak 31, 2015 2:50 pm tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Yemek Süsleme Sanatı EmptyCuma Eyl. 26, 2014 10:14 am tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Yemek Süsleme Sanatı EmptyÇarş. Eyl. 24, 2014 12:27 pm tarafından zxzx

» Motosiklette ters direksiyon
Yemek Süsleme Sanatı EmptyPtsi Mart 17, 2014 3:39 pm tarafından zxzx

» ŞUNA BİR BAKIN
Yemek Süsleme Sanatı EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 7:03 pm tarafından Admin

» kader
Yemek Süsleme Sanatı EmptyPerş. Haz. 10, 2010 3:53 pm tarafından zxzx

» Altin ve inci karisimi takilar el yapimi...
Yemek Süsleme Sanatı EmptyPtsi Nis. 12, 2010 3:10 pm tarafından Nurdan

» Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım Soruları - 4.Sınıf Fen ve Teknoloji
Yemek Süsleme Sanatı EmptySalı Nis. 06, 2010 9:09 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama

 

 Yemek Süsleme Sanatı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 981
Kayıt tarihi : 30/10/09
Nerden : istanbul

Yemek Süsleme Sanatı Empty
MesajKonu: Yemek Süsleme Sanatı   Yemek Süsleme Sanatı EmptyPaz Kas. 29, 2009 3:17 am

Yemek süsleme sanatı, bütün dünyayı etkisi altına almış durumda. Aşçıların artık lezzetli yemekler yapması yetmiyor, bu yemekleri en güzel şekilde sunması da önemli. Hazırlanan yemek tabakları"yeme de yanında yat" türünden... Birer sanat eseri gibi duran tabakları hazırlamak için aşçılar estetik ve sanat dersleri alıyor. Usta bir aşçı olmanın yolu lezzetli yemekler kadar süslü tabaklardan geçiyor. Türk mutfağı da dünyaya açılan aşçılar sebebiyle bu "süslü yemek" akımından etkilendi. Şimdi kebaplar, sarmalar, pilavlar maharetli ellerde sanata dönüşüyor.



Yemek Süsleme Sanatı Yemekbm7

Artık dünyada yemeklerin damak zevki vermesi, karnı doyurmasından öte gözü doyurması isteniyor. Gerçi bizde de yaygın bir sözdür "önce göz doyar!"

Yemek süsleme sanatı Uzakdoğu mutfağının Amerika ve Avrupa mutfağını etkilemesiyle başlamış. Şimdi aşçılar iyi yemek yapmanın püf noktalarıyla ilgili eğitim almanın yanında yemek süsleme sanatı eğitimleri de alıyor.Fakat yemek süsleme sanatının da kendi içinde kuralları var. Mesela yemekleri süslemek için kullanılan süslerin hepsinin yenilebilir olması gerekiyor.


* Süsleme yemeğin içerisinde kullanılan ürünlerle yapılmalı.

* Ayrıca süsleme için kullanılan bütün ürünlerin yenilebilir olması gerekiyor.

* Yemek süslemesinde renk uyumu önemlidir.

* Yemeğin tabağa konuluşu da mühimdir. Tabağa güzelce konulmuş bir yemeği süslerle tamamlayabiliriz.

* Yemek sofraları için salata önemlidir. Salata daha sonra gelecek yemeklerin ne kadar güzel ve lezzetli olduğunun habercisidir.

* Çoban salatalar yeşil veya kuru soğanla süslenebilir. İçine doğradığımız domatesin kabuğundan gül yapabilir, havuç lalelerle süsleyebilirsiniz. Yapılan süsün tabağın neresine konulduğu da önemlidir. Havuç soyma bıçağıyla havuç ince spagetti boyunda dilimlenir ve bu dilimler salatanın üzerinde süsleme için kullanılabilir.

* Çorbalarda süsleme, tabağa konulduktan sonra yapılır. Örneğin yayla çorbası üzerine kızarmış; ama yanmamış tereyağı ile son anda konulmuş nane şık bir süslemedir. Yağ ve nane desenli bir şekilde çorba üzerine dökülmeli.

* Şehriye çorbası gibi çorbaların da üzerine doğranmış maydanoz şık bir görüntü oluşturur.

* Kurutulmuş veya kızartılmış ekmek kırıntıları da çorba süslemesinde kullanılabilir.

* Makarnayı da tabağın ortasına koyup sosunu üzerine döktükten sonra aynı sostan tabağın boş kenarlarına ince hale şeklinde dökebilirsiniz.


* Pilav için, bir kâsenin içine önce ince dilimlenmiş domates konulup üstüne pilav konulur. Pilav kâse içinde iyice sıkıştırılıp bir tabağa ters çevrilirse görsel olarak şık bir kombinasyon hazırlanmış olur. Pilavın üzerine koyacağınız çeşitleri artırabilirsiniz; haşlanmış bezelye, mısır, kızartılmış et parçaları. Pilavın yanına sarma, börek konulabilir. Tabağın boşta kalan kısımlarına da karabiber, maydanoz, nane veya kırmızı biberle hale yapabilirsiniz. Bu, tabağı daha şık gösterir.

* Haşlanmış sebzeler renk çeşitleri ve kolay şekil almaları sebebiyle tabak süslemesinde sıkça kullanılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://hepsigrupu.yetkinforum.com
 
Yemek Süsleme Sanatı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yemek Yaparken-püf noktaları
» Yemek Pişirmenin Püf Noktaları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi... :: M U T F A G I M I Z :: Annelerimiz için pratik bilgiler ve püf noktalar.-
Buraya geçin: