kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...


 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» bacağa bıçak sokmak
Saray köftesi EmptyÇarş. Ara. 16, 2015 1:05 pm tarafından zxzx

» demire tekme
Saray köftesi EmptyC.tesi Ocak 31, 2015 2:50 pm tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Saray köftesi EmptyCuma Eyl. 26, 2014 10:14 am tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Saray köftesi EmptyÇarş. Eyl. 24, 2014 12:27 pm tarafından zxzx

» Motosiklette ters direksiyon
Saray köftesi EmptyPtsi Mart 17, 2014 3:39 pm tarafından zxzx

» ŞUNA BİR BAKIN
Saray köftesi EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 7:03 pm tarafından Admin

» kader
Saray köftesi EmptyPerş. Haz. 10, 2010 3:53 pm tarafından zxzx

» Altin ve inci karisimi takilar el yapimi...
Saray köftesi EmptyPtsi Nis. 12, 2010 3:10 pm tarafından Nurdan

» Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım Soruları - 4.Sınıf Fen ve Teknoloji
Saray köftesi EmptySalı Nis. 06, 2010 9:09 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama

 

 Saray köftesi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Nurdan
Co Admin
Co Admin
Nurdan


Akrep Mesaj Sayısı : 264
Kayıt tarihi : 31/10/09
Yaş : 45
Nerden : Almanya

Saray köftesi Empty
MesajKonu: Saray köftesi   Saray köftesi EmptyC.tesi Kas. 21, 2009 12:44 am

Saray köftesi 741687995_5b02a7d88a_o
Malzemeler:

Krep Icin:
1 s.b. sut
1 s.b. dan biraz az un
Biraz tereyagi
Bir cimdik tuz
Koftesi Icin:

350 g yagsiz kiyma
1 adet sogan ( ince dogranmis)
1 dilim bayat ekmek ici
1/2 dmt maydanoz (ince dogranmis)
Tuz, karabiber, kofte bahari

Sosu Icin:

2 adet domates (rendelenmis)
1/2 s.b. su
1 t.k. salca
2 dis sarmisak (dovulmus)
1 kup tereyagi
Yapilisi:

Krep
icin sutu ve unu iyice cirpin. 30 cm capinda bir tavaya biraz terayagi
alip eritin. Hamurdan bir kepce kadar (ya da daha az, ne kadar ince
dokerseniz o kadar iyi olur) alip kizgin tavaya dokun ve tavayi daire
seklinde yuvarlayarak hamurun yayilmasini saglayip arkali onlu pisirin.
Tum krep hamurunu boyle hazirlayip bir kenarda bekletin.
Ayri bir
kapta kiymayi, sogani, maydanozu, ekmek icini, tuz karabiberi ve kofte
baharini guzelce yogurun. Kofte harcini krep sayisi kadar bezelere
ayirin. Her bezeyi elinizle bastirarak (tipki lahmacun eti gibi)
kreplerin uzerine yayin ve krepleri rulo seklinde sarin. Krepleri bu
seklde hazirladiktan sonra buzluga kaldirip yarim saat kadar bekletin.
Buzluktan
alginizi rulolari birer parmak kalinliginda dilimleyip hafifce
yaglanmis firin tepsisine dizip orta hararetteki firinda ustleri
kizarana kadar pisirin.
Kofteler piserken sosu hazirlayin; bir
tavaya yagi alip kizdirin, domatesi ekleyip kokusu cikana kadar
kavurun. Salcayi ve sarmisagi ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu da
ekledikten sonra kisik ateste bir kac tasim kaynatin, eger sos cok kati
olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Firindan aldiginiz kofteleri
servis tabagina dizin, uzerine domatesli sostan gezdirip sicak sicak
servis yapin. Afiyet sifa olsun!!

kaynak-annemin sable bisküvisi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kadin-7-24.yetkinforum.com/
 
Saray köftesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» MERCİMEK KÖFTESİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi... :: M U T F A G I M I Z :: Köfteler ,Pratik yemekler-
Buraya geçin: