Malzemeler:
Krep Icin:
1 s.b. sut
1 s.b. dan biraz az un
Biraz tereyagi
Bir cimdik tuz
Koftesi Icin:
350 g yagsiz kiyma
1 adet sogan ( ince dogranmis)
1 dilim bayat ekmek ici
1/2 dmt maydanoz (ince dogranmis)
Tuz, karabiber, kofte bahari
Sosu Icin:
2 adet domates (rendelenmis)
1/2 s.b. su
1 t.k. salca
2 dis sarmisak (dovulmus)
1 kup tereyagi
Yapilisi:
Krep
icin sutu ve unu iyice cirpin. 30 cm capinda bir tavaya biraz terayagi
alip eritin. Hamurdan bir kepce kadar (ya da daha az, ne kadar ince
dokerseniz o kadar iyi olur) alip kizgin tavaya dokun ve tavayi daire
seklinde yuvarlayarak hamurun yayilmasini saglayip arkali onlu pisirin.
Tum krep hamurunu boyle hazirlayip bir kenarda bekletin.
Ayri bir
kapta kiymayi, sogani, maydanozu, ekmek icini, tuz karabiberi ve kofte
baharini guzelce yogurun. Kofte harcini krep sayisi kadar bezelere
ayirin. Her bezeyi elinizle bastirarak (tipki lahmacun eti gibi)
kreplerin uzerine yayin ve krepleri rulo seklinde sarin. Krepleri bu
seklde hazirladiktan sonra buzluga kaldirip yarim saat kadar bekletin.
Buzluktan
alginizi rulolari birer parmak kalinliginda dilimleyip hafifce
yaglanmis firin tepsisine dizip orta hararetteki firinda ustleri
kizarana kadar pisirin.
Kofteler piserken sosu hazirlayin; bir
tavaya yagi alip kizdirin, domatesi ekleyip kokusu cikana kadar
kavurun. Salcayi ve sarmisagi ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu da
ekledikten sonra kisik ateste bir kac tasim kaynatin, eger sos cok kati
olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Firindan aldiginiz kofteleri
servis tabagina dizin, uzerine domatesli sostan gezdirip sicak sicak
servis yapin. Afiyet sifa olsun!!
kaynak-annemin sable bisküvisi