kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» bacağa bıçak sokmak
Akrep - Yılan ve İnsan EmptyÇarş. Ara. 16, 2015 1:05 pm tarafından zxzx

» demire tekme
Akrep - Yılan ve İnsan EmptyC.tesi Ocak 31, 2015 2:50 pm tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Akrep - Yılan ve İnsan EmptyCuma Eyl. 26, 2014 10:14 am tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Akrep - Yılan ve İnsan EmptyÇarş. Eyl. 24, 2014 12:27 pm tarafından zxzx

» Motosiklette ters direksiyon
Akrep - Yılan ve İnsan EmptyPtsi Mart 17, 2014 3:39 pm tarafından zxzx

» ŞUNA BİR BAKIN
Akrep - Yılan ve İnsan EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 7:03 pm tarafından Admin

» kader
Akrep - Yılan ve İnsan EmptyPerş. Haz. 10, 2010 3:53 pm tarafından zxzx

» Altin ve inci karisimi takilar el yapimi...
Akrep - Yılan ve İnsan EmptyPtsi Nis. 12, 2010 3:10 pm tarafından Nurdan

» Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım Soruları - 4.Sınıf Fen ve Teknoloji
Akrep - Yılan ve İnsan EmptySalı Nis. 06, 2010 9:09 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 SSS
 Arama

Akrep - Yılan ve İnsan

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

Akrep - Yılan ve İnsan Empty
MesajKonu: Akrep - Yılan ve İnsan   Akrep - Yılan ve İnsan EmptySalı Kas. 17, 2009 1:49 am

Akrep - Yılan ve İnsan

Bir gün elbiselerimi yıkamak için Nil nehrinin kenarına gitmiştim. Nehrin kenarında dururken, bir de baktım ki, görülmemiş şekilde büyük bir akrep bana doğru geliyor. Çok korkmuştum.Fakat anladım ki akrebin hedefi ben değilim. Akrep nehre girdi. Sudan büyük bir kurbağa çıkıp akrebe doğru geldi. Akrep kurbağanın sırtına binip suyun üzerinde yüzüp gittiler. Hayretler içerisinde kalmıştım. Ben de onları nehrin kenarından takip ettim. Nehrin karşı yakasına geçtiklerinde, akrep kurbağanın sırtından indi. Dalları büyük, gölgesi çok olan bir ağacın yanına gitti.

Bir de baktım ki, o ağacın altında sarhoş bir genç mışıl mışıl uyuyor. Kendi kendime: "La ha'vle vela kuvvete illa billah. Bu akrep nehrin ötesinden buraya kadar, bu genci sokmak için mi geldi" dedim . Hemen akrebi öldürmeğe karar verdim. Delikanlıyı kurtarmak için koştum. Bir de baktım ki karşıdan büyük bir yılan, genci öldürmek için, ağaca doğru sürünüyor. Ne yapacağımı şaşırmıştım. Benim şaşkın bakışlarım arasında , akrep yılanın üzerine hücum etti ve başını sokmaya başladı. Akrep yılanı öldürünceye kadar başını sokmaya devam etti. Olacak şey değildi bu. Yılan öldükten sonra akrep nehre döndü. Kurbağa da onu orada bekliyordu. Akrep tekrar kurbağanın sırtına binip nehrin öte yanına geçti. Ben de arkalarından bakakaldım.

Sonra heyecanla gencin yanına geldim, o hala uyuyordu.Heyecanla baş ucunda kendi kendime şöyle dedim :

- Ey uyuyan genç; Allah seni, sen fark etmesen de karanlığın içindeki her türlü kötülükten korur. Sen uyusan bile Allah uyumaz. O kullarına çok merhametlidir. dedim.

Genç benim bu sözlerim üzerine uyandı ve başından geçen olayları kendisine anlattım. Genç hemen tevbe etti. Bütün yapmış olduğu kötü davranışlarından vazgeçip, iyilerden oldu ve ölünceye kadar da ,hayatı böyle devam etti.

NOT:Bu yaşanan hadiseye, Zünnun Mısri Hazretleri hatıralarında yer vermiştir.
https://hepsigrupu.yetkinforum.com

Akrep - Yılan ve İnsan
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tuzun insan vücudu için yararları
» BİREY VE TOPLUM-İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ-SOSYAL BİLGİLER DERSİ 7.SINIF