kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...


 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» bacağa bıçak sokmak
Baklava... EmptyÇarş. Ara. 16, 2015 1:05 pm tarafından zxzx

» demire tekme
Baklava... EmptyC.tesi Ocak 31, 2015 2:50 pm tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Baklava... EmptyCuma Eyl. 26, 2014 10:14 am tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Baklava... EmptyÇarş. Eyl. 24, 2014 12:27 pm tarafından zxzx

» Motosiklette ters direksiyon
Baklava... EmptyPtsi Mart 17, 2014 3:39 pm tarafından zxzx

» ŞUNA BİR BAKIN
Baklava... EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 7:03 pm tarafından Admin

» kader
Baklava... EmptyPerş. Haz. 10, 2010 3:53 pm tarafından zxzx

» Altin ve inci karisimi takilar el yapimi...
Baklava... EmptyPtsi Nis. 12, 2010 3:10 pm tarafından Nurdan

» Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım Soruları - 4.Sınıf Fen ve Teknoloji
Baklava... EmptySalı Nis. 06, 2010 9:09 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama

 

 Baklava...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Nurdan
Co Admin
Co Admin
Nurdan


Akrep Mesaj Sayısı : 264
Kayıt tarihi : 31/10/09
Yaş : 45
Nerden : Almanya

Baklava... Empty
MesajKonu: Baklava...   Baklava... EmptyPerş. Kas. 12, 2009 1:07 am

Baklava... Baklava2




1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu yada sirke
Bir tutam tuz




Alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamında
bir hamur olacaktir)




Süt+yumurta+yağ+yoğurt iyice karıştırın sonra
unu ,kabartma tozunu ve tuzu ekleyip iyice
yoğurun.. ele yapışmayacak bir hamur olsun
bezelere bölün üstünü unlayıp kapatın ½ saat
beklesin.bezeleri teker teker nişasta ile oklava
yardımıyla açın işte şimdi hamurumuz hazır
baklava yapımının geri kalanı çok basit açmış
olduğumuz yufkayı oklavaya bir taraftan sarıp
yufkanın üzerine çekilmiş ceviz serpip oklavaya
sararız ve iki taraftan hamuru buzmeye başlarız
ve o şeklinde tepsiye sıyırıp parçalara böleriz
üzerine kızgın margarin döküp sıcak fırına
veririz iyice kızardıktan sonra fırından alıp
üzerine
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kadin-7-24.yetkinforum.com/
 
Baklava...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi... :: M U T F A G I M I Z :: Tatlilar,Kuru pastalar...-
Buraya geçin: