kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...


 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» bacağa bıçak sokmak
Yufkalı Kadayıf Tatlısı EmptyÇarş. Ara. 16, 2015 1:05 pm tarafından zxzx

» demire tekme
Yufkalı Kadayıf Tatlısı EmptyC.tesi Ocak 31, 2015 2:50 pm tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Yufkalı Kadayıf Tatlısı EmptyCuma Eyl. 26, 2014 10:14 am tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Yufkalı Kadayıf Tatlısı EmptyÇarş. Eyl. 24, 2014 12:27 pm tarafından zxzx

» Motosiklette ters direksiyon
Yufkalı Kadayıf Tatlısı EmptyPtsi Mart 17, 2014 3:39 pm tarafından zxzx

» ŞUNA BİR BAKIN
Yufkalı Kadayıf Tatlısı EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 7:03 pm tarafından Admin

» kader
Yufkalı Kadayıf Tatlısı EmptyPerş. Haz. 10, 2010 3:53 pm tarafından zxzx

» Altin ve inci karisimi takilar el yapimi...
Yufkalı Kadayıf Tatlısı EmptyPtsi Nis. 12, 2010 3:10 pm tarafından Nurdan

» Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım Soruları - 4.Sınıf Fen ve Teknoloji
Yufkalı Kadayıf Tatlısı EmptySalı Nis. 06, 2010 9:09 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama

 

 Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Nurdan
Co Admin
Co Admin
Nurdan


Akrep Mesaj Sayısı : 264
Kayıt tarihi : 31/10/09
Yaş : 45
Nerden : Almanya

Yufkalı Kadayıf Tatlısı Empty
MesajKonu: Yufkalı Kadayıf Tatlısı   Yufkalı Kadayıf Tatlısı EmptyPerş. Kas. 12, 2009 1:05 am


Yufkalı Kadayıf Tatlısı Yufkali_kadayif_tatlisi

Yufkalı Kadayıf Tatlısı
Malzemeler:


  • 3 yufka
  • yarım kg kadayıf
  • 1,5-2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • yarım limon suyu
  • kaymak


Hazırlanması:

  1. Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın.
  2. Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
  3. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın. Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpin. Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin.
  4. Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. (ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin.)
  5. Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın. Kadayıfları
    önceden ısınmış 200C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.
    (iyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur.)
  6. Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Bir
    müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin. (böylece üstü de
    şerbeti iyice çeksin.)
  7. Kaymakla servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kadin-7-24.yetkinforum.com/
 
Yufkalı Kadayıf Tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Mozzarella tatlisi...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi... :: M U T F A G I M I Z :: Tatlilar,Kuru pastalar...-
Buraya geçin: