BUGÜN YAYINIMIZDA BU ENFES PİDELERİMİZ VAR. TARİF BENİM CANIM, BİTANEM
GÜLDEN HANIMCIĞIMA AİT. KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM BU NEFİS PİDELERİ
MUTFAĞIMA VE BİZLERE KAZANDIRDIĞI İÇİN. ARZUYA GÖRE MUTLAKA
DENEMELİSİNİZ.
** PEYNİRLİ PİDE ** MALZEMELER: HAMURU İÇİN: 1 PAKET YAŞ MAYA 1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI ILIK SU
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
TUZ VE ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİ İÇİN: 1,5 SU BARDAĞI KAŞAR RENDESİ
1,5 SU BARDAĞI BEYAZ PEYNİR RENDESİ
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 ADET YUMURTA ( YUMURTANIN SARISI KENARLARI İÇİN )
PULBİBER VE KARABİBER
YADA İSTEDİĞİNİZ BİR MALZEME ( MESELA: KIYMALI, SUCUKLU, PATATESLİ V.S. )
YAPILIŞI: Bu
ölçülerden iki adet pide çıkıyor. Arzuya göre miktarı
azaltıp, çoğaltabilirisniz. Biz kalabalık olduğumuz için ben
çok yaptım. Bir hafta içinde iki kez yaptım bu nefis
pidelerden. Her seferindede üst malzemeyi değişik kullandım
ve aldığım sonuç hep muhteşemdi. Aslında bu pidelerin orjinali
yuvarlak. Ama ben tepsiye göre şekil verdim.
Hamur için olan malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun. 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştirip, hamurun bir parçasını tepsiye alın.
Bu parçayı elinizi yağlayıp, elinizle yuvarlak açın.
Kenarlarını içe doğru kıvırın. ( resimlerdeki gibi ).
Üzeri için tereyağını eritip, biraz ılıkken yumurtanın beyazı, peynirler ve baharatlarla karıştırın.
Bu harcı pidenin ortasına yayın.
Diğer hamur içinde aynı işlemi başka bir tepsiye uygulayın.
Kenarlarına çok az su ile açtığınız yumurta sarısını sürün.
180 derecede pişirin.
Pişen pideleri dilimleyip, sıcak sıcak servis edin.
Kesinlikle deneyin. Bayılacaksınız. AFİYET OLSUN.