Patatesli Gül BöreğiGünün her öğününde sunabileceğiniz patatesli gül böreği tarifi MSN
Kadın’da! Bir gün önceden kalmış patates püresini değerlendirmek için
lezzetli bir fırsat…
Gül Böreği
Malzemeler,3
adet yufka1 Su bardağı yoğurt2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri
için)Yarım çay bardağı sıvı yağPatates Püresi İçin;3 adet orta boy
patates1 su bardağı kaşar peyniri rendesi1 su bardağı süt1,5 Yemek
kaşığı margarinTuz
Hazırlanışı,Patateslerin kabuklarını
soyup bol suda haşlayın.Haşlanan patatesleri çatalla ezin.Orta boy bir
tencereye margarini alıp eritin.Tencereye ezilmiş patatesleri ekleyip
bir iki dakika kavurun.Üzerine sütü ekleyip karıştırın ve ocağın altını
kısın.Kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra kaşar peynirini ilave
edin.Birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan indirin ve tencerenin
kapağını kapatın.Kâsede; yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve suyu
karıştırın.Yufkaların her birini üçgen olacak şekilde 4 parçaya
bölün.Üçgen yufkaları üst üste koyun.Her bir yufkaya yoğurtlu harç
sürün.İçine hazırladığınız patates püresini koyun.Önce rulo şeklinde
sonra kendi etrafında kıvırarak gül şeklini verin.Yağlanmış fırın
tepsisine börekleri dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu
serpin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin.Afiyet
olsun