kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» bacağa bıçak sokmak
Işığın Doğru Kullanımı ve Işık Kirliliği EmptyÇarş. Ara. 16, 2015 1:05 pm tarafından zxzx

» demire tekme
Işığın Doğru Kullanımı ve Işık Kirliliği EmptyC.tesi Ocak 31, 2015 2:50 pm tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Işığın Doğru Kullanımı ve Işık Kirliliği EmptyCuma Eyl. 26, 2014 10:14 am tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Işığın Doğru Kullanımı ve Işık Kirliliği EmptyÇarş. Eyl. 24, 2014 12:27 pm tarafından zxzx

» Motosiklette ters direksiyon
Işığın Doğru Kullanımı ve Işık Kirliliği EmptyPtsi Mart 17, 2014 3:39 pm tarafından zxzx

» ŞUNA BİR BAKIN
Işığın Doğru Kullanımı ve Işık Kirliliği EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 7:03 pm tarafından Admin

» kader
Işığın Doğru Kullanımı ve Işık Kirliliği EmptyPerş. Haz. 10, 2010 3:53 pm tarafından zxzx

» Altin ve inci karisimi takilar el yapimi...
Işığın Doğru Kullanımı ve Işık Kirliliği EmptyPtsi Nis. 12, 2010 3:10 pm tarafından Nurdan

» Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım Soruları - 4.Sınıf Fen ve Teknoloji
Işığın Doğru Kullanımı ve Işık Kirliliği EmptySalı Nis. 06, 2010 9:09 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 SSS
 Arama

Işığın Doğru Kullanımı ve Işık Kirliliği

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

Işığın Doğru Kullanımı ve Işık Kirliliği Empty
MesajKonu: Işığın Doğru Kullanımı ve Işık Kirliliği   Işığın Doğru Kullanımı ve Işık Kirliliği EmptySalı Ocak 12, 2010 1:55 am

AYDINLATMANIN YAŞAMIMIZA ETKİLERİ
Aydınlatma teknolojisindeki gelişmelerin, toplum yaşamı üzerinde olumlu etkileri olmuş ve yaşam kalitesi artmıştır. Aydınlatma teknolojileri sayesinde
hastaneler, havaalanları, otoyollar, fabrikalar gece gündüz hizmet verebilir.

IŞIĞIN DOĞRU KULLANIMI

1. Bulunduğumuz ortamların gereğinden fazla ya da az aydınlatılması görmeyi zorlaştırır ve gözü yorar.
2. Işığın doğrudan gözümüze gelmemesine dikkat etmeliyiz.
3. Gece ders çalışırken masa lambası kullanmak göz sağlığı için uygundur. Ancak sağ elimizi kullanıyorsak ışık sol taraftan, sol elimizi kullanıyorsak ışık sağ taraftan gelmelidir.
4. Okuduğumuz kitapla gözümüz arasındaki mesafe 35-40 cm olmalıdır.
5. Güneşli günlerde gözümüze güneş gözlüğü takmalıyız.
6. Uzun süre tv.,bilgisayar karşısında kalmamaya; yakından izlememeye özen göstermeliyiz.
7. Aydınlatma araçlarını tasarruflu kullanarak aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalıyız.
IŞIK KİRLİLİĞİ
Işığın istenmeyen ya da gerekli olmayan yerleri aydınlatması ışık kirliliği
oluşturur.
• Deniz kaplumbağalarının yavruları, aşırı aydınlatmadan dolayı yönlerini
kaybederek denize ulaşamadan ölürler.
• Bazı göçmen kuşları ise yüksek binaların ışıklarına yönelip bu yapılara çarpıp ölmektedir.
• Işık kirliliği gökyüzünü inceleyen gözlemevlerinin işini de zorlaştırmaktadır.
Tüm bunlar ışığın faydasız ve zararlı olduğu anlamına gelmez. Bunların engellemek için ışığın doğru ve yerinde kullanılması gerekir
https://hepsigrupu.yetkinforum.com

Işığın Doğru Kullanımı ve Işık Kirliliği
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» çayı doğru demliyormuyuz
» ışık..............................
» Mikrodalga fırın kullanımı
» dogal ve yapay ışık kaynakları
» Soru ve Cevaplar ile Işık Konusu