MALZEMELER
-1 ADET BAYATLAMIŞ EKMEK
-3 ADET YUMURTA
-100 GR. BEYAZ PEYNİR VEYA ÇÖKELEK
-2-3 ADET SOSİS (ARZUYA GÖRE)
-5-6 DİLİM SALAM VEYA
-SUCUK (ARZUYA GÖRE)
-1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
-1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
-1/2 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
-8-10 ADET SİYAH ZEYTİN (ARZUYA GÖRE)
Hazırlanışı
Ön
hazırlık olarak zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçücük doğrayalım.
Arzuya göre sosisleri salamları küçük doğrayalım. Ekmeği önce
dilimleyip sonra küp küp keselim. Bir kabın içine yumurtaları kırıp
çırpalım. İçine ekmek parçalarını, ezilmiş peyniri, arzuya göre sosis
ve salamları zeytinleri, kekiği, karabiberi ekleyip iyice karıştıralım.
Sıvı yağın yarısını geniş yüzeyli bir teflon tavaya boşaltıp
kızdıralım. Ekmekli harcı tavaya boşaltarak kaşıkla bastırıp düzgünce
yayalım. Tavanın kapağını kapatıp ağır ateşte ekmek omletinin bir
yüzünü kızartalım. Düz bir servis tabağı yardımıyla omleti ters çevirip
diğer yüzünü kızartalım. Tavadan aldıktan sonra dilimleyerek servis
yapalım.
yemek tarifleri