Nurdan Co Admin
Mesaj Sayısı : 264 Kayıt tarihi : 31/10/09 Yaş : 45 Nerden : Almanya
| Konu: KARISIK KARNIYARIK... Perş. Kas. 12, 2009 12:45 am | |
| KARIŞIK KARNIYARIK
selam:) bugün sizinle bizim evde karnıyarık nasıl yapılır onu paylaşmak istedim çocuklar patlıcan yemedikleri için onlara patatesle eşimle bana da patlıcanla yapıyorum yalnız ben patlıcanları tüm olarak kızartıp soyuyorum içine yağ çekmemiş ve hafif oluyor tavsiye ederim
patatesleri de resimde gördüğünüz gibi sandal şeklinde oyup kızartıyorum kağıt havluyla yağını alıp içini dolduruyorum kırmızı biberide renk olsun diye ekledim:)
Malzemeler: 200 gr. kıyma, 1 adet ince kıyılmış soğan, 1 adet ince kıyılmış yeşil biber, 2 adet ince kıyılmış domates, üzeri için 1 adet domates, zeytinyağı,tuz,karabiber,pulbiber, 1,5 kaşık domates ve biber salçası karışımı, patlıcan ve patates. Yapılışı: soğan zeytinyağında iyice kavrulup sonra kıyması eklenir ve pişene kadar kavrulup diğer malzemeler içine katılır iç malzememiz hazır olunca patlıcan ve patatesler anlattığım şekilde hazırlanıp doldurulur domatesle süslenip salçalı sos yapılarak üzerine gezdirilir ister fırında isterseniz ocakta pişirilir afiyetle yenir:) |
|
Netten alintidir... | |
|