kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» bacağa bıçak sokmak
Sıfırı ilk kez kim(hangi matematikçi), nasıl, ne zaman ve niye icat etti/buldu? EmptyÇarş. Ara. 16, 2015 1:05 pm tarafından zxzx

» demire tekme
Sıfırı ilk kez kim(hangi matematikçi), nasıl, ne zaman ve niye icat etti/buldu? EmptyC.tesi Ocak 31, 2015 2:50 pm tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Sıfırı ilk kez kim(hangi matematikçi), nasıl, ne zaman ve niye icat etti/buldu? EmptyCuma Eyl. 26, 2014 10:14 am tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Sıfırı ilk kez kim(hangi matematikçi), nasıl, ne zaman ve niye icat etti/buldu? EmptyÇarş. Eyl. 24, 2014 12:27 pm tarafından zxzx

» Motosiklette ters direksiyon
Sıfırı ilk kez kim(hangi matematikçi), nasıl, ne zaman ve niye icat etti/buldu? EmptyPtsi Mart 17, 2014 3:39 pm tarafından zxzx

» ŞUNA BİR BAKIN
Sıfırı ilk kez kim(hangi matematikçi), nasıl, ne zaman ve niye icat etti/buldu? EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 7:03 pm tarafından Admin

» kader
Sıfırı ilk kez kim(hangi matematikçi), nasıl, ne zaman ve niye icat etti/buldu? EmptyPerş. Haz. 10, 2010 3:53 pm tarafından zxzx

» Altin ve inci karisimi takilar el yapimi...
Sıfırı ilk kez kim(hangi matematikçi), nasıl, ne zaman ve niye icat etti/buldu? EmptyPtsi Nis. 12, 2010 3:10 pm tarafından Nurdan

» Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım Soruları - 4.Sınıf Fen ve Teknoloji
Sıfırı ilk kez kim(hangi matematikçi), nasıl, ne zaman ve niye icat etti/buldu? EmptySalı Nis. 06, 2010 9:09 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 SSS
 Arama

Sıfırı ilk kez kim(hangi matematikçi), nasıl, ne zaman ve niye icat etti/buldu?

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

Sıfırı ilk kez kim(hangi matematikçi), nasıl, ne zaman ve niye icat etti/buldu? Empty
MesajKonu: Sıfırı ilk kez kim(hangi matematikçi), nasıl, ne zaman ve niye icat etti/buldu?   Sıfırı ilk kez kim(hangi matematikçi), nasıl, ne zaman ve niye icat etti/buldu? EmptyÇarş. Ara. 09, 2009 5:27 pm

Sıfırı ilk kez kim, nasıl ve niye icat etti?

Sıfır sayısının birbirinden bağımsız olarak hem Hindistan'da hem de Maya'lar tarafından icat edildiği sanılıyor. Hindistan'da kullandığımıza benzeyen bir kesirli sistem kullanılmaktaydı, ancak İ.Ö. 3. yüzyıla kadar sıfır yerine boşluk bırakıyorlardı. Boşluk, sayıları ayırmak için de kullanıldığından oldukça akıl karıştırıcıydı, dolayısıyla sıfır yerine nokta koymaya başladılar. Bizim bildiğimiz sıfırın sıfır olarak kullanılmaya başlaması ise İ.S. 7. yüzyıla rastlar. Mayaların İ.S. 3. yüzyılda takvimleri için sıfırı icat etmişler.

Sıfırın Avrupa uygarlığına gelmesi Araplar tarafından İ.S. 800'lü yıllarda olmuştur. Yunanlı ve Romalılar sıfır kullanmıyorlardı çünkü hesaplamalarını abaküs üzerinde yapıyorlardı. Sıfır sözcüğü, Arapça sifr den gelmektedir.
https://hepsigrupu.yetkinforum.com

Sıfırı ilk kez kim(hangi matematikçi), nasıl, ne zaman ve niye icat etti/buldu?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Televizyonun icadı; Televizyonu kim, ne zaman, nasıl icat etti? Nasıl Çalışır?
» Telefonun icadı; Kim, Ne zaman, Nasıl icat etti? Nasıl Çalışır?
» Bilgisayarın icadı; Kim, Ne zaman, Nasıl icat etti? Nasıl Çalışır?
» Radyonun icadı; Kim, Ne zaman, Nasıl icat etti? Nasıl Çalışır?
» Gözlüğün Tarihçesi; Kim icat etmiştir? Gözlük nasıl ve ne zaman bulunmuştur?