kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...


 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» bacağa bıçak sokmak
Mutfağınızdaki mikropları kovun EmptyÇarş. Ara. 16, 2015 1:05 pm tarafından zxzx

» demire tekme
Mutfağınızdaki mikropları kovun EmptyC.tesi Ocak 31, 2015 2:50 pm tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Mutfağınızdaki mikropları kovun EmptyCuma Eyl. 26, 2014 10:14 am tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Mutfağınızdaki mikropları kovun EmptyÇarş. Eyl. 24, 2014 12:27 pm tarafından zxzx

» Motosiklette ters direksiyon
Mutfağınızdaki mikropları kovun EmptyPtsi Mart 17, 2014 3:39 pm tarafından zxzx

» ŞUNA BİR BAKIN
Mutfağınızdaki mikropları kovun EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 7:03 pm tarafından Admin

» kader
Mutfağınızdaki mikropları kovun EmptyPerş. Haz. 10, 2010 3:53 pm tarafından zxzx

» Altin ve inci karisimi takilar el yapimi...
Mutfağınızdaki mikropları kovun EmptyPtsi Nis. 12, 2010 3:10 pm tarafından Nurdan

» Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım Soruları - 4.Sınıf Fen ve Teknoloji
Mutfağınızdaki mikropları kovun EmptySalı Nis. 06, 2010 9:09 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama

 

 Mutfağınızdaki mikropları kovun

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 981
Kayıt tarihi : 30/10/09
Nerden : istanbul

Mutfağınızdaki mikropları kovun Empty
MesajKonu: Mutfağınızdaki mikropları kovun   Mutfağınızdaki mikropları kovun EmptyPaz Kas. 29, 2009 3:21 am

Saatlerinizi geçirdiğiniz mutfağınız hijyen kurallarına uymadığınızda sağlığınız için çok tehlikeli olabilir
Mutfakta temizliğin ilk ve en önemli şartı ellerin temiz olması. Better Homes ad Gardens Dergisi'nde yer alan habere göre ellerin tam olarak temizlenmesi için en az 20 saniye gerekiyor. Mümkünse sıcak bir su ve sabunla, bilekler dahil olmak üzere, parmak aralarını da ovuşturarak yıkamak en doğrusu. Ellerle paraya, evin çeşitli bölgelerine, saça, ağıza da dokunduğunuzdan çabuk kirlenir. Bu yüzden özellikle yemek hazırlamadan önce mutlaka elleri yıkayın. İkinci önemli konu ise mutfaktaki Mutfağınızdaki mikropları kovun Temizlik bezleri. Bezlerin haftada bir kez, diğer çamaşırlardan ayrı yıkanması, ellerin ve servis tabaklarının ayrı bezlerle kurulanması ve en önemlisi bakteri tutabileceğinden sık değiştirilmesi gerekiyor.

KESME TAHTASI DEĞİŞMELİ

Et kesmek için kullandığınız tahtayı aynı zamanda ekmek kesmek, sebzeleri doğramak için kullanmayın. İşiniz bittiğinde mutlaka sıcak suyla ve deterjanla yıkayın ve en önemlisi artık üzerinde çizikler oluşmuş olan doğrama tahtanızı kullanmayın. Et kestiğiniz bıçağı ve diğer malzemeleri de çok iyi temizleyin. Gelelim yiyeceklere, pişirdiğiniz yemekleri oda sıcaklığında bütün gece bırakmayın, yiyecekleri toz ve haşereden korumak için kapalı tutun. Çiğ yenecek sebze ve meyveler, pişirilecek taze sebzeler ve kuru meyveler, temizlenmiş ve pişmeye hazır tavuk, parça etler gibi besinleri iyice yıkayın. Sebze ve meyveleri tozdan, ilaç kalıntılarından temizlemek için su dolu bir kapta bekletip, bol su ile yıkayın. Buzdolabından çıkarılıp çözülen ürünleri asla tekrar dondurmayın. Çözülmüş besinleri bekletmeden pişirin.

Hangi besini nasıl saklamalı?

Saklama koşulları doğru olmazsa, besin zehirlenmeleri söz konusu olabilir. Size bu konuda da bazı önemli tavsiyelerimiz var.

Çiğ et ve balık: Eve gelir gelmez hemen yerleştirin. Bu yiyecekler buzdolabında 2 günden fazla kalmamalıdır. Ancak dondurarak uzun süre saklayabilirsiniz. Etleri, birer yemeklik miktarlarda, yassı bir şekilde paketlenmiş olarak dondurun. Eti buzdolabında tutacaksanız üzerini şeffaf folyo ile kapatın. Hava gibi dış etkenlerin tadını bozmasına engel olmuş olursunuz.

Yumurta ve yoğurt: Kırık, çatlak ve kirli yumurtaları satın almayın. Kutukarıyla birlikte de yerleştirebilirsiniz. Yumurtalar buzdolabında emniyettedir ancak yine de uzun süre bekletmeden tüketin. Yoğurt ise hiç açmadan 1 hafta buzdolabında dayanabilir.

Sebze ve meyveler: Sebze ve meyveleri buzdolabının sebze-meyve bölümüne yerleştirin. Daha öceden yıkanmış ve doğranmış ise kapaklı cam kaplarda veya buzdolabı poşetlerinde saklayın.

Pişmiş sebze ve etler: Pişmiş sebzeler en fazla 4 gün, pişmiş etler ise en fazla 3 gün buzdolabında saklanabilir.

alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://hepsigrupu.yetkinforum.com
 
Mutfağınızdaki mikropları kovun
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi... :: M U T F A G I M I Z :: Annelerimiz için pratik bilgiler ve püf noktalar.-
Buraya geçin: