Malzemeler:
1 kg dana biftek
1 yemek kasigi dolusu domates salcasi
kücük bir adet kurusogan
kizartmak icin siviyag
tuz, karabiber, kekik
2 su bardagi sicak su
Yapilisi:
Biftekleri
kizgin yagda kizartin, tavadan alip borcam bir kaba veya tepsiye
yerlestirin. Üzerlerine tuz, karabiber ve kekik serpin. Biftekleri
kizarttiginiz yagdan iki kasik kadar alip kücük bir tencerede ince
kiyilmis sogani kavurun, salcayi ekleyin ve hafif kavurun. Iki bardak
suyu koyup salca eriyene kadar karistirin ve kaynatin. Tuzunu ayarlayin
ve etlerin üzerine dökün. 220 dereceli sicak firinda 20-25 dakika
pisirin. Ben patates kizartmasi ve sebze ile birlikte servis yaptim.
Patates püresi ve eriste ile de güzel uyum saglar...
Afiyet olsun!