En son konular | » bacağa bıçak sokmakÇarş. Ara. 16, 2015 1:05 pm tarafından zxzx » demire tekmeC.tesi Ocak 31, 2015 2:50 pm tarafından zxzx » Bacağa balta vuruşuCuma Eyl. 26, 2014 10:14 am tarafından zxzx » Bacağa balta vuruşuÇarş. Eyl. 24, 2014 12:27 pm tarafından zxzx » Motosiklette ters direksiyonPtsi Mart 17, 2014 3:39 pm tarafından zxzx » ŞUNA BİR BAKINC.tesi Tem. 09, 2011 7:03 pm tarafından Admin» kaderPerş. Haz. 10, 2010 3:53 pm tarafından zxzx » Altin ve inci karisimi takilar el yapimi...Ptsi Nis. 12, 2010 3:10 pm tarafından Nurdan» Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım Soruları - 4.Sınıf Fen ve TeknolojiSalı Nis. 06, 2010 9:09 pm tarafından Admin |
|
| Sarımsak nasıl tüketilmeli? | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Admin Admin
Mesaj Sayısı : 981 Kayıt tarihi : 30/10/09 Nerden : istanbul
| Konu: Sarımsak nasıl tüketilmeli? C.tesi Kas. 21, 2009 11:54 pm | |
| Sarımsağın faydaları nelerdir? Nasıl tüketmek gerekir?
Sarımsak sağlığa yararlarıyla tanınan bir gıda. Gerçekten de 5 bin yıldan fazla bir zamandır ilaç niyetine kullanılıyor. Yüksek tansiyonu düşürmekten anti bakteriyel özelliklerine kadar pek çok sağlık sorununda yararlı etkileri gösterilmiş. Araştırmalara göre, sarımsak kanserde de etkili bir gıda. 37 araştırmadan 28 tanesi sarımsağın kanseri önlediğini orta koymuş. Sarımsağın kanserle savaşta rol almasında pek çok faktör var. Bunlardan biri, sarımsağın alil sülfür içermesi. Alil sülfür kanserli hücrelerin gelişimini durduruyor. Ayrıca sarımsak yüksek oranda flavon ve selenyum içeriyor. Flavonlar hücrelerimizi koruyarak kanserle savaşır. Selenyum ise DNA hasarını durdurarak ya da DNA hasarını tamir ederek kanserden korur. Sarımsak anti bakteriyel özellikleri sayesinde kanserli hücrelerin hızla çoğalmasını yavaşlatır, vücudu kanserojen maddelerden temizler. Araştırmacılara göre sarımsağın zeytinyağı içinde ezilerek ya da toz halinde kullanılması daha faydalı. Ayrıca sarımsağın soyulur soyulmaz pişirilmesi, sarımsağın anti-kanser özelliklerini yok eden bir kimyasal tepkimeye yol açıyor. Bu nedenle sarımsağı soyduktan sonra en az 15 dakika bekleyin, daha sonra pişirin. Kokusundan hoşlanmıyorsanız sarımsak kapsüllerini de kullanabilirsiniz. Fakat tazesini tercih etmenizi öneriyorum. İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Erkan TOPUZ | |
| | | Admin Admin
Mesaj Sayısı : 981 Kayıt tarihi : 30/10/09 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Sarımsak nasıl tüketilmeli? C.tesi Kas. 21, 2009 11:55 pm | |
| Kanserle savaşta en önemli besinlerden biri de sarımsak. Pek çok araştırmaya göre, sarımsak kanserli hücrelerin çoğalmasını durduruyor, vücudu kanserojen maddelerden temizliyor. İçeriğindeki kanser savaşçısı maddelerin kaybolmaması için sarımsağın soyulduktan sonra hemen pişirilmemesi, en az 15 dakika beklenmesi gerekiyor.
| |
| | | | Sarımsak nasıl tüketilmeli? | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |