Malzemeler :
1 paket etimek
Şerbeti için :
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Kreması :
1 litre süt
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilin
Yapılışı :
Etimekleri orta boy kare borcama dizin.
Şerbeti
için, küçük bir tencerede su ve şekeri 5-10 dk kaynatın. Limon suyunu
ekleyip 1-2 taşım daha kaynatıp, kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine
gezdirin.
Kreması için, Sütü tencereye koyup, unun topaklanmaması
için karıştırarak ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla arada
karıştırarak göz göz oluncaya kadar kaynatın. Şekeri ekleyip muhallebi
kıvamına gelinceye kadar yine arada karıştırarak pişirin. Vanilyayı
ekleyip ocaktan alın. Mikserin yüksek hızında 3-4 dk çırpıp,
etimeklerin üzerine yayın. Oda ısısına geldiği zaman üzerine tarçın
serpitirip üzerini kapatarak buzdolabında soğuyunca servis yapın.
Afiyet bal şeker olsun.