Malzemeler:
1/2 kilo orta yağlı kıyma
1 avuç pirinç
1/2 demet maydonoz
2 adet soğan
1 yumurta
karabiber
tuz
2-3 patates
1 havuç
1 kaşık salça
1 kepçe yağ
birazda un
Yapılışı:
Kıymanın
içine 1 adet rende soğanı, incecik kıydığınız maydonozu, 1 avuç
pirinci, yumurtayı, karabiberi ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun. Küçük
ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın ve unlu tepsinin içine
koyun ve her yeri un olsun diye sallayın.Ayrı bir yerde yemeği
yapacağınız tencereye incecik kıydığınız soğanı biraz kavurun ve
salçasını ilave edin. Onunla da biraz çevirdikten sonra köfteleri içine
atıp kaşıkla karıştırmamak şartıyla bir iki sallayın. Ardından
soyduğunuz ve köfte büyüklüğünde böldüğünüz patetesleri ve havuçları
içine ekleyin. Birazda böyle çevirdikten sonra suyunu ve tuzunu ilave
edin. Köfteler ve patetesler pişene kadar kısık ateşte pişirin.Afiyet
olsun.