Malzemeler
2 Büyük Parça Hindi Göğsü
4 Dilim Füme Hindi
Yarım kg Kestane
1 Elma
1 Havuç
Yarım Kutu Krema
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Su Bardağı Tavuk Suyu
Yarım Limon Suyu
Tuz, Karabiber, Tarçın, Dereotu
Yemegin Yapilisi
Hindi
göğüsleri döverek inceltin. Kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyduktan
sonra iyice ezin. Havucu ince rendeleyin. Yarım kaşık tereyağını
kızdırıp havuçları ilave ederek 2-3 dakika çevirin. Elmayı rendeleyip
limon suyu ile karıştırın.
Çukur bir kapta ezilmiş kestane, havuç,
elma, tuz, biber, tarçın ve çok ince kıyılmış dereotunu karıştırın.
Kremayı yavaş yavaş ekleyerek koyu ve kıvamlı bir harç elde edin.
İki
dilim füme hindinin üzerine bir dilim hindi göğsü yayıp içine
hazırladığınız harçtan ilave ederek rulo yapın. Mutfak ipliğiyle
bağlayın.
Kalan tereyağını tavada kızdırıp hindi rulolarını
çevirerek kızartın. Kenarı yüksek bir fırın kabına alıp yarım su
bardağı tavuk suyu ekleyin. Orta ısılı fırında iyice yumuşayana kadar
25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Not: Ruloları pamuk
ipliği veya maydanoz sapları ile bağlayabilirsiniz. Hindi fırında
pişerken, sık sık tepsideki suyundan kaşıkla alıp hindinin üzerine
gezdirin
AFIYET OLSUN...
alıntı