Malzemeler:Pandispanya için:4 yumurta,1 su bardağı şeker,1 tepeli su bardağı un,1 çay kaşığı k.tozu
Kreması için:3 su
bardağı süt,4 buçuk yemek kaşığı un,4 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı
tereyağı Ayrıca bir poşet krem şanti,1 çay bardağı süt.
Süslemek için:istediğiniz herhangi bir meyve
Yapılışı:şeker ve
yumurtayı iyice beyazlayana kadar çırpın.un ve k. tozunu katın,bir
dakika daha çırpın.yağlı kağıt üzerine,yada yağlanıp unlanmış bir
kalıba dökün.önceden ısıtılmış fırına sürün.üzeri pembeleşince pişip
pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın.kürdana hamur gelmiyorsa
pişmiş demektir.En az yarım saat dışarda soğumasını bekleyin.
***
Sütü,şekeri,unu bir kaba alın.Karıştıra karıştıra pişirin.içine
vanilya ve tereyağını katın.güzelce çırpın.Soğuyana kadar
bekletin.diğer tarafta krem şantiyide,bir bardak sütle çırpın,onuda bir
saat kadar bekletin.krema soğuyunca,içine krem şantiyi katıp
çırpın.kekinizi ikiye bölün. ortasına ve üzerine bu kremadan sürün.Yine
istediğniz bir meyveyle ortasını ve üstünü süsleyin.Afiyet bal
olsun.Yapılış aşamasında ki diğer resimler için
tıklayın.