Elma kabuklarında yer alan antioksidanlarda querscetın ve flavonoidler hücre sağlığınız korumada rol oynar.
- Kurubaklagiller kalp sağlığı ve diyabet hastalığının tedavisinde özellikle içerdikleri pasodan dolayı oldukça anlamlı etki sağlarlar.
- Yeşil çicek brokoli quersein açısında oldukça zengin olan bu sebze kükürt içeriği yüksek olması nedeniyle keskin bir kokuya sahiptir.
Ancak antioksidan özelliği yüksek olması nedeniyle özellikle mevsiminde sofralarda eksik etmemek gerekir.
- Kalp sağlığı, zihinsel performansı, depresyon, kan sekerini dengeleme gibi bir çok olumlu etkisi olan balık omega 3 kaynağı olarak mutlaka sofralarımızda haftada 300 400 gr olarak yer yer almalıdır.
- Çay katesinler ve tenelerden zengindir.Çay kabızlık,uykusuzluk vb sağlık sorunları yok ise antioksidan içeriği ile çok koyu olmamak ve ılımlı tüketici olmak kaydı ile tüketmeye gayret edin.
-Fitoöstrojen olarak bilinen bitkisel hormonlar özellikle menapoz döneminde bayanlara oldukça anlamlı destek verir. Kuruyemişler ,nohut ,koyu yeşil yapraklı, sebzeler soya, elma, kivi, sarımsak ,maydanoz ftoöstrajenlerden zengin besinlerdir.
- Acil mutluluk kaynağı olan çikolata kakao tanelerinde bulunan antioksidan olan fenolleri bünyesinde bulundurur. Ayrıca kakao yağının içerisinde bulunan stearik asit diğer doymuş yağlar gibi kolestrolü yükseltmez. Kalp sağlığında
tansiyon düşürmeye katkısı olduğu çalışmalarla belirlenen
çikolata şişmanlık kolesterol diyabet vb. hastalıkları
olmayanlarda ölçülü olarak tüketimine uzmanlar tarafından
izin verilmektedir.