+----
-Dolmalık
biberleri yıkadım ve fırına verdim..5-10 dk kaldıktan sonra fırından
çıkardım ve soğuyunca buzdolabı poşetine yerleştirip difrize attım..
1
kg bostan patlıcan1.5 kg domates500 gr.köy biberiTuz Sıvıyağ2 diş
SarımsakPatlıcanları ve biberleri kızartım.Rendelenmiş domatesleri ve
sarmısak rendesini üzerine ilave edip 5 dk kızarmış patlıcan ve
biberlerle pişirdim.Daha sonra kavanozlara yerleştirdim.Daha önceden
kavanoz kapaklarınıda havasının alınması için 10 dk kaynattım.Ve
kapakları kuruladım.Kavanozları sıkıca kapattım.Ardından ters çevirip
üzerini 3 cm geçecek kadar su koyup 15 dk kavanozları
kaynattım.(kavanozlarım küçüktü.daha büyük kavanozlar için 30 ila 45 dk
kaynatınız)Daha sonra aynı şekilde ters bir şekilde kapakların fazla
suyunu akıtıp düz bir zeminde 1 gece soğumaya bıraktım..
1
kg.kırmızı etli biberi kaynamış suda 30 dk haşladım.Ve biberlerin
kabuklarını soydum.Kavanoza biberlerin çekirdeklerini ve saplarını
ayırarak ve biberleri 4 e bölerek yerleştirdim.Üzerine 3 diş sarmısam 1
avuç nohut 1/2 çay bardağı limon suyu ve sirke,biraz sıvıyağ,2 adet
kesme şeker,1 yemek kaşığı tuz ve üzerini gececek kadar su ilave ederek
kapağını sıkıca kapattım ve iyice karışımı çalkaladım..15 gün sonra
yoğurtlayarak yada sade bir şekilde servise sunabilirsiniz gezi
yemekleri com dan alıntıdır