En son konular | » bacağa bıçak sokmakÇarş. Ara. 16, 2015 1:05 pm tarafından zxzx » demire tekmeC.tesi Ocak 31, 2015 2:50 pm tarafından zxzx » Bacağa balta vuruşuCuma Eyl. 26, 2014 10:14 am tarafından zxzx » Bacağa balta vuruşuÇarş. Eyl. 24, 2014 12:27 pm tarafından zxzx » Motosiklette ters direksiyonPtsi Mart 17, 2014 3:39 pm tarafından zxzx » ŞUNA BİR BAKINC.tesi Tem. 09, 2011 7:03 pm tarafından Admin» kaderPerş. Haz. 10, 2010 3:53 pm tarafından zxzx » Altin ve inci karisimi takilar el yapimi...Ptsi Nis. 12, 2010 3:10 pm tarafından Nurdan» Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım Soruları - 4.Sınıf Fen ve TeknolojiSalı Nis. 06, 2010 9:09 pm tarafından Admin |
|
| 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Hep Birlikte-1 | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Admin Admin
| Konu: 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Hep Birlikte-1 Cuma Kas. 20, 2009 8:30 pm | |
| 1. Hangisi kalıcı gruba örnek değildir?
<BLOCKQUOTE>Okul Kızılay Sağlık ocağı Oyun g rubu Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 2. Aşağıdakilerden hangisi yönetim şekli olan 'Monarşi'nin özelliklerinden değildir? <BLOCKQUOTE>Ülkeyi tek bir kişi yönetir. Günümüzde tek bir örneği bile yoktur. İktidarlık babadan oğula geçer. Kral ölene dek yönetimde kalır. Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 3. Hangisi yerel yönetimlerden biri değildir? <BLOCKQUOTE>belediye köy yönetimi kaymakamlık il özel yönetimi Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 4. - Hangisi, okullarımızda katılabileceğimiz eğitsel kollar çalışmalarından biri değildir? <BLOCKQUOTE>sivil savunma yeşilay trafik sigortacılık Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 5. Verilen tanımlardan hangisi yanlıştır? <BLOCKQUOTE>Bir grup içerisinde yapılan faaliyete katılım denir. Bir grupla karraların alınması ve uygulanması aşamasında görev alımı katılımdır İnsanların toplumu etkilemeleri ve toplum tarafından etkilenmelerine kurum denir. İnsanların bir takım ihtiyaçlarını gidermek için bir araya gelerek oluşturdukları toplumsal yapılara grup denir. Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 6. Aşağıdakilerden hangisi insanlar arasındaki farklılıklara bir örnektir.? <BLOCKQUOTE>sevgi duygusu Barınma ihdiyacı beslenme ihdiyacı yetenekleri Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 7. Aşağıdakilerden hangisi bir sosyal ve bir toplumsal dayanışma yardım kurumu değildir? <BLOCKQUOTE>Kızılay Çocuk Esirgeme Kurumu NATO Sivil Savunma Teşkilatı Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 8. Aşağıdakilerden hangisi savaşlarda ,doğal afetlerde insanların yardımına koşar? <BLOCKQUOTE>Tema vakfı Kızılay Çocuk Esirgeme Kurumu Akut Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 9. Aşağıdakilerden hangisinde sebep-sonuç ilişkisi vardır? <BLOCKQUOTE>Oyun oynadım Eve gidiyorum Sınavlarda başarılı olmam için çalışmam gerekli Maça gidiyorum Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 10. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır? <BLOCKQUOTE>Çalışma grubu Oyun grubu Müzik grubu Kızılay Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 11. "İnsanlar bütün ihtiyaçlarını tek başlarına karşılayamazlar.Bir insan hem doktor, hem fırıncı, hem mühendis olamaz." Bu durum toplumda aşağıdakilerden hangisini zorunlu hale getirmiştir? <BLOCKQUOTE>Başkalarının işine karışmamayı. İş bölümü ve dayanışmayı. Çok sayıda okul bitirmeyi. İhtiyacımız olan şeyleri başka ülkelerden almayı. Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 12. Ali 'nin babasının bir bakkalı var. Acaba Ali'nin babası hangi kuruma bağlıdır? <BLOCKQUOTE>Bağkur Emekli sandığı Sosyal Sigortalar Kurumu Türk Eğitim Vakfı Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 13. Hangisi çocuğun okulda katılabileceği faaliyetlerdendir? <BLOCKQUOTE>Oyun grubu Çalışma grubu Okul kulüpleri Yardım faaliyetleri Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 14. Belediye başkanını kim seçer? <BLOCKQUOTE>belediye meclisi belediye encümeni vali ) yöre halkı Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 15. - Hangisi, sosyal yardımlaşma amacı ile kurulmamıştır? <BLOCKQUOTE>okullar çocuk yurtları öğrenci yurtları aşevleri Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 16. derece yapmayı hedeflediği bir yaşamda dereceye giremeyen bir yarışmacı hangi duyguyu yaşar.? <BLOCKQUOTE>sevinç öfke hayal kırıklığı heyecan Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 17. Aşağıdaki durumlardan hangisi toplumsal yardımlaşmaya örnek olarak gösterilebilir? <BLOCKQUOTE>Çevreyi temiz tutmak. Maddi durumu yetersizlere gıda yardımı yapmak. Çevreyi ağaçlandırmak. Kötü alışkanlıklardan uzak durmak Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 18. Sınıfınızda resim kulübünde bulunan arkadaşlarnız aralarında iş bölümü yaparak yıl sonunda açacakları sergi için çalışıyorlar.Bu çalışmayı yapan arkadaşlarnızın oluşturduğu topluluk için aşağıdakilerden hangisini söylemeniz doğru olur? <BLOCKQUOTE>Kuruluş Kurum Örgüt Grup Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 19. Aşağıdakilerden hangisi yardımlaşma örgütü özelliklerinden değildir? <BLOCKQUOTE>Grup bilinci Ortak amaç İş bölümü Çatışma Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 20. Aşağıdakilerden hangisi fakir ailelere yardım etmek için kurulmuş bir örgüttür? <BLOCKQUOTE>Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Türkiye Erezyonla Mücadele Vakfı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti AKUT Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 21. Aşağıdakilerden hangisi çevremizdeki resmi kurumlardan değildir? <BLOCKQUOTE>Belediye Suluova Devlet Hastanesi Bolat İlköğretim Okulu Kabaoğuz Köyleri Dayanışma Derneği Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 22. Aşağıdakilerden hangisi çevremizdeki resmi kurumlardan değildir? <BLOCKQUOTE>Belediye Suluova Devlet Hastanesi Bolat İlköğretim Okulu Kabaoğuz Köyleri Dayanışma Derneği Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 23. Hangisi, köy yönetimi içinde yer almaz? <BLOCKQUOTE> muhtar ihtiyar heyeti genç heyeti köy derneği Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 24. Hangisi, sağlık kuruluşu sayılmaz? <BLOCKQUOTE>sağlık ocakları verem savaş dispanserleri bakım evleri hastaneler Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 25. Aşağıdakilerden hangisi duygularımıza bir örnek değildir? <BLOCKQUOTE>heyecan hüzün spor yapmak sevinç Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 26. Aşağıdaki kurumlardan hangisi vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmamıştır? <BLOCKQUOTE>Sağlık ocakları Hastahaneler Okullar Dispanserler Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 27. Aşağıdakilerden hangisi okullarda öğrencilerin sosyal etkinliklere katılmasını sağlayan gruplardan biri değildir? <BLOCKQUOTE>İzcilik kolu İşçi sendikasıi Öğrenci Kulüpleri Kütüphane kolu Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 28. Bir beldenin yol ve su işlerini hangi kuruluş bakar? <BLOCKQUOTE>Belediye Emniyet Müdürlüğü Kaymakamlık Milli Eğitim Müdürlüğü Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 29. Hangisi, kamuoyu oluşturabilecek unsurlardan biri değildir? <BLOCKQUOTE> kasetçalar televizyon radyo gazete Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 30. - = İşsizlik, yoksulluk, göç, dilendirilen çocuklar = Yukarıdakilerden kaç tanesi sosyal sorun olarak sayılabilir? <BLOCKQUOTE>1 2 3 4 Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 31. Dedenize ait nüfus cüzdanında ,dedenize ait aşağıdaki bilgilerden hangisini edinemeyiz? <BLOCKQUOTE>doğum tarihi babasının adını maddi durmu nerede doğduğunu Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 32. Eroyonu önleme faaliyetinde bulunan kuruluş hangisidir? <BLOCKQUOTE>Akut Tema Kızılay Yeşilay Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 33. Aşağıdakilerden hangi ikisi arasındaki akrabalık bağı kan bağı ile kurulmamıştır? <BLOCKQUOTE>dayı-yeğen dewde-toru teyze-yeğen anne-baba Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 34. Aşağıdakilerden hangi ikisi arasındaki akrabalık bağı kan bağı ile kurulmamıştır? <BLOCKQUOTE>dayı-yeğen dewde-toru teyze-yeğen anne-baba Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 35. Aşağıdakilerden hangisi maddi kültür ögelerinden biri değildir? <BLOCKQUOTE>sanat eserleri giyecekler hoşgörü ciiit Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 36. Aşağıdakilerden hangisi krokinin özelliklerinden değildir? <BLOCKQUOTE>kuş bakışı olması kabataslak olması sembollerden faydalanabilmesi ölçekli olması Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 37. Aşağıdakilerden hangisi bir sosyal ve toplumsal dayanışma yardım kurumu değildir? <BLOCKQUOTE>kızılay çocuk esirgeme kurumu NATO sivil savunma teşkilatı Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 38. Aşağıdakilşerden hangisi en doğru biçimde depremi tanımlamaktadır? <BLOCKQUOTE>çeşitli sebeplerlr yerin sarsılması toprağın kayması kar kütlesinin kayması barajların taşması Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 39. Aşağıdakilşerden hangisi en doğru biçimde depremi tanımlamaktadır? <BLOCKQUOTE>çeşitli sebeplerlr yerin sarsılması toprağın kayması kar kütlesinin kayması barajların taşması Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 40. Aşağıdakilerden hangisi erozyonu hızlandıran faktörlerden değildir? <BLOCKQUOTE>hayvanların bilinçsiz otlatılması yamaçların dikine sürülmesi barajların yapılması ormanın yok edilmesi Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 41. Aşağıdakilerden hangisi için sermaye gerekli değildir? <BLOCKQUOTE>üretim için fabrika arazisi alımı ve bina inşaatı üretim için gereken enerjinin sağlanmsı üretim için uygun iklim koşulları üretim içi,n gereken makinaların sağlanması Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 42. Türk standartları enstitüsü nün görevi nedir? <BLOCKQUOTE>kaliteli üretim yapabilecek faprikalar kurabilmek kaliteli üretim yapabilecek elemenlar yetiştirmek ürünlerin kalite standartlarına uygunluğunu denetleyip onaylamak kaliteli ürünler üretip satmak Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 43. Taplolardan va grafi,klerden niçin faydalanırız? <BLOCKQUOTE>görünüşeri daha güzel olduğu için hazırlanması kolay olduğu için bilgiyi daha anlaşılır bir biçimde ifade ettikleri için daha fazla bilgi verdiği için Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 44. Mikroskopu en çok hangi dersimizde kullanırız <BLOCKQUOTE>sosyal bilgiler iş eğitimi fen ve teknoloji matematik Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 45. Mikroskopu en çok hangi dersimizde kullanırız <BLOCKQUOTE>sosyal bilgiler iş eğitimi fen ve teknoloji matematik Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 46. Aşağıdakilerden hangisi bir saat çeşidi değildir? <BLOCKQUOTE>sarkaçlı saatler kum saati kol saatleri gezegen saati Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 47. Aşağıdakilerden hangisi sivil toplum kuruluşlarının ortak özelliklerinden biridir? <BLOCKQUOTE>gelir elde etmek eğlence partileri düzenlemek insanları baskı altına almak toplum yararına çalışmak Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 48. Türk'ler aşağıdaki takvim çeşitlerinden hangisini kullanmamıştır? <BLOCKQUOTE>12 hayvanlı takvim jülyen takvim miladi takvim hicri takvim Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 49. Türk'ler aşağıdaki takvim çeşitlerinden hangisini kullanmamıştır? <BLOCKQUOTE>12 hayvanlı takvim jülyen takvim miladi takvim hicri takvim Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 50. Türk'ler aşağıdaki takvim çeşitlerinden hangisini kullanmamıştır? <BLOCKQUOTE>12 hayvanlı takvim jülyen takvim miladi takvim hicri takvim Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 51. Türk'ler aşağıdaki takvim çeşitlerinden hangisini kullanmamıştır? <BLOCKQUOTE>12 hayvanlı takvim jülyen takvim miladi takvim hicri takvim Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 52. 16-Gruplarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez? <BLOCKQUOTE>Kalıcıdırlar. İki veya daha fazla üyeden oluşur. İhtiyaçtan sonra dağılırlar. Üyelerinin ortak bir amacı vardır. Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 53. Aşağıdakilerden hangisi bir sosyal ve toplumsal dayanışma yardım kurumu değildir? <BLOCKQUOTE>Kızılay Çocuk Esirgeme Kurumu NATO Sivil Savunma Teşkilatı Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 54. Bir sorun üzerinde halkın genel düşüncesine ne ad verilir? <BLOCKQUOTE>) kamuoyu egemenlik politika )belediye Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 55. Gönüllüler tarafından kurulan örgütlere ne ad verilir? <BLOCKQUOTE>sivil toplum örgütü resmi kurum devlet kurumu grup Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 56. 1. Aşağıdakilerden hangisi sosyal yardım örgütüdür? <BLOCKQUOTE>aile okul AKUT hastane Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 57. 17-Sosyal örgütlerle ilgiliaşağıda verilen bilgilerin hangisi yanlıştır? <BLOCKQUOTE>Sosyal örgütler,gönüllülükesasına dayanır. Sosyal örgütler,devlet kurumudurlar. Sosyal örgütler,çevre ve sağlık gibi sorunların çözümüyle ilgilenebilirler. Sosyal örgütler,uzun sürelidir. Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 58. İnsanlara içki,sigara, eroin gibi maddelerin zararlarını anlatmak ve onları bu alışkanlıklardan kurtarmak için oluşturulmuş kurum aşağıdakilerden hangisidir? <BLOCKQUOTE>Yeşilay Kızılay Çocuk Esirgeme Kurumu Sivil Savunma Teşkilatı Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 59. Amasya Genelgesi’nde yer alan maddelerin hangisinde ulusal egemenlik ilkesinden bahsedilmiştir? <BLOCKQUOTE>Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Sivas’ta milli bir kongre toplanacaktır. İstanbul’daki hükümet sorumluluklarını yerine getirememektedir. Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı tehlikededir. Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 60. gruplarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez <BLOCKQUOTE>iki veye daha fazla üyelerden oluşur kalıcıdırlar ihdiyaçtan sonra dağılırlar üyelerin ortak bir amacı vardır Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 61. 2. Aşağıdakilerden hangisi aile grubunun üyelerinden biri değildir? <BLOCKQUOTE>anne baba kardeş komşu Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 62. 18-Erozyonla mücadele etmek için kurulan sosyal örgüt aşağıdakilerden hangisidir? <BLOCKQUOTE>Akut Kızılay TEMA Yeşilay Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 63. Aşağıdakilerden hangisi doğru bir davranış olmaz? <BLOCKQUOTE>Yangın gördüğümüzde itfaiyeyi aramamız. Depremlerde panik yapmamamız. Piknikte ateş yakıp sonra söndürmememiz. Doğal afetler hakkında bilgi edinmemiz. Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 64. Aşağıdakilerden hangisi belediyelerin görevlerinden değildir? <BLOCKQUOTE>imar hizmetleri Sağlık hizmetleri Sosyal yardım hizmetleri yatırım hizmetleri Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 65. Aşağıdakilerden hangisi bir resmi kurum değildir? <BLOCKQUOTE>Milli Eğitim Bakanlığı Valilik Emniyet Müdürlüğpü Fabrika Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 66. Neden okullar vardır? <BLOCKQUOTE>Toplumun güvenliğini ve huzurunu sağlamak için. Doğal afetlerde insanlara yardım etmek için. İnsanların eğitim öğretim ihtiyaçlarının karşılanması için. Toplumun sağlığını korumak için. Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 67. 3. Aşağıdakilerden hangisi resmi kuruluştur? <BLOCKQUOTE>AKUT Kızılay Postane Çocuk Esirgeme Kurumu Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 68. Osmanlı Devleti eşağıdaki savaşlardan hangisi sonunda yıkılmıştır? <BLOCKQUOTE>93 harbi 2. dünya savaşı 1. dünya savaşı Osmanlı yunan savaşı Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 69. Aşağıdakilerden hangisi öğrencilerin hem okulda,hem de okul dışında katılabileceği faaliyetlerden değildir? <BLOCKQUOTE>Oyun grupları Çalışma grupları Okul kulüpleri Yardım faaliyetleri Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 70. Aşağıdakilerden hangisi belediyenin göreveleri arasındadır? <BLOCKQUOTE>gıda üreten ve satan yolları denetlemek okulları denetlemek güvenliği sağlamak ülkeyi savunmak Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 71. Aşağıdaki gruplardan hangisi kalıcı olmayan gruptur? <BLOCKQUOTE>Oyun grubu Okul Sağlık ocağı Kızılay Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 72. Aşağıdaklerden hengisi medya organlarından biri değildir <BLOCKQUOTE>radyo gazete sivil toplum örgütü televizyon Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 73. Aşağıdakilerden hangisi fakir ailelere yardım etmek için kurulmuş bir örgüttür? <BLOCKQUOTE>Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 74. Aşağıdakilerden hangisi öğrencilerin sosyal etkinliklerinin artmasına katkı sağlamaz? <BLOCKQUOTE>Eğitici kol çalışmalarına katılmak Okul tiyatrosunda görev almak Halk oyunları ekibinde yer almak Sınıf içindeki grupların hiç birine katılmamak Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> 75. Aşağıdaki kurumlardan hangisi vatandaşların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmamıştır? <BLOCKQUOTE>okullar üniversiteler Milli Eğitim Bakanlığı Türk Hava Yolları Bilmiyorum </BLOCKQUOTE> | |
| | | | 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Hep Birlikte-1 | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |