kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» bacağa bıçak sokmak
Az Ye Uzun Yaşa Resmen Kanıtlandı EmptyÇarş. Ara. 16, 2015 1:05 pm tarafından zxzx

» demire tekme
Az Ye Uzun Yaşa Resmen Kanıtlandı EmptyC.tesi Ocak 31, 2015 2:50 pm tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Az Ye Uzun Yaşa Resmen Kanıtlandı EmptyCuma Eyl. 26, 2014 10:14 am tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Az Ye Uzun Yaşa Resmen Kanıtlandı EmptyÇarş. Eyl. 24, 2014 12:27 pm tarafından zxzx

» Motosiklette ters direksiyon
Az Ye Uzun Yaşa Resmen Kanıtlandı EmptyPtsi Mart 17, 2014 3:39 pm tarafından zxzx

» ŞUNA BİR BAKIN
Az Ye Uzun Yaşa Resmen Kanıtlandı EmptyC.tesi Tem. 09, 2011 7:03 pm tarafından Admin

» kader
Az Ye Uzun Yaşa Resmen Kanıtlandı EmptyPerş. Haz. 10, 2010 3:53 pm tarafından zxzx

» Altin ve inci karisimi takilar el yapimi...
Az Ye Uzun Yaşa Resmen Kanıtlandı EmptyPtsi Nis. 12, 2010 3:10 pm tarafından Nurdan

» Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım Soruları - 4.Sınıf Fen ve Teknoloji
Az Ye Uzun Yaşa Resmen Kanıtlandı EmptySalı Nis. 06, 2010 9:09 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 SSS
 Arama

Az Ye Uzun Yaşa Resmen Kanıtlandı

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

Az Ye Uzun Yaşa Resmen Kanıtlandı Empty
MesajKonu: Az Ye Uzun Yaşa Resmen Kanıtlandı   Az Ye Uzun Yaşa Resmen Kanıtlandı EmptySalı Kas. 17, 2009 1:40 am

Amerikalı bilim adamları, ömrü uzatmanın yolunun günlük kalori miktarını azaltmak olduğunu kanıtladı. İşte az yedirilen ve çok yedirilen maymunlar arasında oluşan farklar.
Yaşlanmanın etkilerini sadece birkaç yıl daha geciktirebilmek için milyarlarca dolarlık araştırma yapan ABD’li bilim adamları, insan ömrünü uzatmanın en etkili yolunun kalori kısıtlaması olduğunu açıkladı. Michigan, Washington ve Wisconsin üniversitelerinin 5 yıl süren araştırmasında, insanla benzer fiziksel özellikler gösteren maymunlar incelendi. Wisconsin Maymun Araştırma Merkezi’nde iki ayrı diyete tabi tutulan hayvanlar arasındaki fiziksel farklılıklar, düşük kaloriyle beslenenlerin, diğerlerinden dinç kaldığını gösterdi. İşte New York Times gazetesinin yayımladığı araştırma sonuçları:
GÖRÜNÜŞÜ ETKİLİYOR
En büyük fark 25 yaşındaki Canto ile 26 yaşındaki Owen adlı maymunlar arasında gözlendi. Canto, 5 yıl boyunca günde 445 kaloriyle, yani alması gerekenin yarısı kadar kaloriyle beslendi. Owen 885 kalori aldı. Aralarında 1 yaş olmasına rağmen Canto’nun tüyleri çok daha parlak, duruşu çok daha dik, cildi elastik, genel görünüşü sağlıklı ve çok daha enerjik. Normal kaloriyle beslenen Owen ise dökülmüş tüyleri, kırışmış cildi ve kambur duruşuyla yaşlılığın tüm belirtilerini sergiliyor. Owen ayrıca yüksek tansiyon ve eklem rahatsızlıklarına yakalandı.

HÜCRE GEÇ YIPRANIYOR
Michigan Üniversitesi, kalori kısıtlamasının insanda da benzer etkiler yarattığını açıkladı. Yüzde 33 kalori azaltımı, damar tıkanıklığı, kalp krizi ve kanser riskini düşürüp DNA hasarını azaltıyor. Düşük kalori düzeyi metabolizmayı da yavaşlatarak, hücre yıpranmasını önlüyor. Böylece insan ömrü 110 ila 140 yıla kadar uzayabiliyor.

Az Ye Uzun Yaşa Resmen Kanıtlandı
1 sayfadaki 1 sayfası